Eindelijk weer eens een beetje testen

Vandaag lekker een anderhalf uur naar de maas geweest. Boerengat was de targetzone, snoekbaars en baars de targetvissen.

Aangekomen allereerst de ingang van het boerengat opgezocht. Op een stel bevroren tenen na leverde dit niets op. In het uurtje dat ik daar stond heb ik een stuk of 5 verschillende nieuwe aasjes kunnen testen, maar ook nog 3 gekende vangers er op gehad. Geen tikkie of stootje, gewoon helemaal niks.

Snel verkast naar de overkant op het blauwe watertaxi ponton. Begonnen met een nieuw aasje met een onwijze actie er in, dit wordt echt een toppertje voor de dropshot, met zijn ruim 8 cm lengte en mini schoepstaart veroorzaakt hij een lekker beweging in het water. Echter nog steeds geen aanbeet.

Uiteindelijk kwam ik uit op een fox mini-fry in de kleur lemon tiger. Deze op een 3,5 grams kopje die van een uv coating is voorzien. Talloze worpen gemaakt tot ik uiteindelijk mis gooide en ergens naast een stel dukdalven uitkwam, twee draai aan de slinger gaf de verlossende tock op de top. Pfffft met het zweet in mijn handen voorzichtig gedrild en toen die eindelijk in mijn handen zat gelijk hem op de film gezet.

Hierna nog een stuk of wat worpen gemaakt maar ik kreeg het te koud om nog lang door te gaan. Ben snel op de fiets gesprongen en in een soort van hoera stemming naar huis gefietst (ruim half uurtje fietsen). Duurde tot ver in de middag voor mijn tenen weer een beetje temperatuur kregen.