Fox rage mini fry

Misschien een beetje laat, maar ik wilde dit kunstaas toch een nette review geven op de site, aangezien het voor mij tijdens het streetfishing een heerlijk vangend shadje is. Met zijn 7 cm zeker niet de grootste, maar wel een heel erg attractief kunstaasje.

Het shadje heeft een in mijn ogen prima vormgeving. Bol buikje en een lekker zenuwachtig beweeglijk staartje. Tel daar een aantal erg goed ogende kleuren combinaties bij op en je krijgt een lekker vangend aasje. Het aasje is 7 cm groot, en prima in te zetten voor de visserij op baars en snoekbaars, maar vlak ook de snoek niet uit. Ik heb er het afgelopen jaar inmiddels diverse snoeken op gevangen waarvan de grootste over de meter ging.

Kwa kleuren zit er voor een ieder wel iets bij wat werkt, van fel tot natuurlijk. Voor mij zijn er natuurlijk wel wat kleuren die er uit springen. Met het helder worden van het water in Nederland, ben ik ook wat meer natuurlijkere kleuren gaan gebruiken. Kleuren als de hot olive en marble hebben zich bij mij al meer dan bewezen. De marble als een mooie grondel imitatie, een visje dat zeker bij de baars en snoekbaars op het menu staat. Hot olive blijft voor mij maar vangen en gaat dus altijd mee in de tacklebox. De lemon tiger is een kleurstelling die ik vaak ‘s avonds en ‘s nachts inzet. Ik weet niet waarom maar de lemon tiger geeft mij in het donkere een beetje extra vertrouwen.

    • De kleuren:

  • Hot Olive
  • Stickleback
  • Salt n Pepper
  • Gold Shiner
  • Hot Tiger
  • Lemon Tiger
  • Marble
  • Fire Tiger

 

Toepassingen, de Mini fry is zowel op de dropshot als op de jigkop erg goed te vissen. Op de dropshot kan je het staartje erg lekker zenuwachtig laten trillen, op de jigkop kan je hem zowel diagonalend als kanticalend inzetten.

 

In de fox rage film Dropshotten en jiggen van de kant, kan je de Mini Fry in actie zien. De film is in mijn thuishaven geschoten (Rotterdam) en in de film laten Daan Verbruggen en Sjors Piek jullie zien hoe hun dit kunstaas op de dropshot inzetten en ik mag wel zeggen met veel succes. Diverse snoekbaarzen en baarzen komen eventjes acte de presence geven voor de camera.

 

Conclusie, de Fox Rage Mini Fry is een erg attractief en veelzijdig aasje, te vissen op de dropshot maar ook erg goed op de jigkop (mijn geprefereerde methode). Zeker een aanrader om in de tacklebox te hebben.

Tight lines!