Gesloten tijd, wormen tijd…

Hoi allemaal,

hoewel ik eigenlijk een voorstander ben van de paairust voor de sportvissen, begon ik deze week toch enorme vangdrang te krijgen.

Dus een bakje super dendros aangeschaft voor 1,50 euro en naar het water toe. Daar aangekomen vroeg ik mij eerst af, hoe ik hiermee aan de slag zou gaan. Dropshot, schuifloodje met wapperlijntje, texas of carolina rig??? Uiteindelijk knoopte ik een soort van dropshot lijntje in elkaar, haak ala dropshot op de lijn, 15 cm daaronder een gefixeerd loodje van 3 gram. Op de haak een ‘nosehooked’ worm (dendro).

Allereerst een sluisje geprobeerd waar ik eigenlijk in het najaar en winter altijd baars en snoek vang. Maar wat ik hier ook probeerde geen tikje niets, het water leek gewoon volledig uitgestorven. Ik ben nog het vaartje wat er aan vast zit af gelopen, maar na twee uurtjes gaf ik hier de pijp aan maarten en ben naar stek nummer twee gegaan.

Het betreft hier een in werking zijnde brug, er komt dus nog wel eens een bootje doorheen. Snel weer een worm er op geprikt en richting de brug gesmeten. en dan heel langzaam terugvissen, waarbij er geregeld pauzes zijn. Na een dik uur ook hier nog steeds geen aanbeet. Laatste worp en ‘tring’ toen ging de telefoon. Mijn vrouw die vraagt of het iets is, en terwijl ik iets mompel van uitgestorven, zie ik mijn lijn strak lopen en de hengel er rustig achteraan schuiven. Ik grijp hem nog snel en mijn vrouw begrijp direct wat er loos is en hangt rustig op.

De vis is er eentje van het type ‘ik heb karakter dus ik knok er voor’. Op de ul stok (0-5 gram) laat ie geregeld flinke uitvallen zien. Ik denk dan ook in eerste instantie in de richting van een snoekbaars alleen het snelle en felle vechten nijgt meer richting een toffe baars. Al snel zie ik de vis voor het eerst en het blijkt een heel leuke vis te zijn, niet al te groot maar beresterk. Ik land haar snel in het net en als ze boven is is de haak er al uit! Mazzel dat ze in het net ligt 😉 Snel meten en met haar 37 cm een zeer mooie oude strijdster. Totaal leeg gepaaid en graatmager op strooptocht.

old-warrior