Nieuwe softbaits om te testen

Hoi allemaal,

het is ffies een tijdje geleden dat ik een update plaatste, maar drukte op oa werk maakte het onmogelijk om lekker te schrijven, dus maar ffies een pauze ingelast.

Ik heb sinds de beurs in Utrecht een berg nieuwe softbaits er bij die dus allemaal getest moeten worden. Dit gaan we vandaag doen aan de maas. Één van mijn favoriete wateren in Rotterdam. Het volgende gaat getest worden:

5cm-tiddlers-6color
5cm tiddlers, 6 kleurtjes om de visdag op te vrolijken.

8cm-soft-maggot
8cm ‘soft maggot’ (lijkt enorm op de polaris)

mini-fry-lemontiger
Fox rage mini-fry lemontiger

micro-fry-hot-olive
fox rage Micro-fry Hot olive

7cm-tiddlers-2color
7cm Tiddlers, brown en chartreuse

Dit is ‘slechts’ een eerste serie die ik wil gaan testen, in ieder geval genoeg om wat uurtjes mee zoek te maken.

Getest zal er worden met loodkopjes en de dropshot methode. aangezien ik dus de maas ga bevissen kan ik (helaas) niet met ul spul aan de gang, kopjes van 7 gram minimaal om het kleine spul naar de bodem te krijgen, maar bijvoorbeeld de mini-fry van 7 cm gaat op een 10 grams kopje. Door de stroming is het wel verleidelijk om de dropshot passief mee te vissen als ‘bij-hengel’. Dit doe ik door de montage echt midden in de stroming te gooien, en deze langzaam over de bodem te laten rollen. De hengel gaat dan of in een steuntje of gewoon op mijn rugzak. Ik mis misschien wel een aantal aanbeten, maar het geeft mij een ideale kans om snel veel baits te testen. Niet alleen vorm en maat, maar vooral ook de kleur.

De hengels die ik ga gebruiken zijn een HTO rockfish L met daarop een alivio 1000 met 12/00 spiderwire code red en een Arca-Bifa mirador spin, 2,10m 5-20 grams met daarop een exage 3000fd met 13/00 fox rage jigsilk. Verder gebruik ik nog fluo carbon van berkley, in 21/00 en 28/00. Ten slotte nog een net met 4 meter steel er aan, en een nette dubbeldikke badhandoek die kletsnat onder de vis komt.

Later op de dag probeer ik het vervolg online te zetten met de resultaten. Hopelijk wordt het geen blank 😉

Tight lines