Nieuwe streetfishing tool

December vorig jaar hield Ron Lagerweij van Lagerweij hengelsport een Like, share en comment winactie op facebook. De prijs, een Lowrance Fish hunter pro/3d, in andere woorden een fishfinder voor niet alleen de straatvisser maar ook ideaal voor de kano en bellyboat vissers. Ik was dus de gelukkige winnaar van deze actie en mocht hem niet lang daarna in ontvangst nemen via de pakketbezorger. Door omstandigheden heeft het erg lang geduurd voor ik weer kon gaan vissen en dus de fishhunter aan de tand kon voelen. Deze review heeft veel te lang op zich laten wachten, dus laten we maar gelijk beginnen.

Het doosje met de inhoud

Hij komt in een vierkant blauw doosje, inhoud, de fish hunter pro, een opberghoesje, en een laadkabeltje. Verder nog twee oversized swivels/snaplinks, en een stuk oranje nylon touw. Lekker simpel en daar houdt Edje wel van.

Laden gaat erg simpel, laadkabeltje in een vrije usb port stoppen, de speciale plug in de fish hunter en dan laadt ie op. Hij geeft een knipperend licht tijdens het laden. Één lading is voldoende voor een uur of drie fish find plezier. Of course kan je hem gewoon aan een powerbank hangen en zo tijdens de dag bij laden.

Het gebruik is ook redelijk simpel gehouden. Allereerst installeer je de fish hunter app op je smartphone. Via wifi verbindt je de fish hunter met de smartphone. Via de app kan je niet alleen de manier van scannen aangeven, voorbeeld is een 3d weergave, ook kan je in de app de gevoeligheid en vorm van de symbolen aangeven (vis icoontje of de bekende banaantjes).

Apparaatkeuze, kaart met vangst en waterinfo, schuifmenu voor easy access.
Enige schermen uit de app, graphics zijn er mooi uitgevoerd.

Aan de fish hunter kan je de bijgeleverde overmaatse snaplinks bevestigen. Daaraan kan je het bijgeleverde oranje nylon touw bevestigen om dit vervolgens aan een stevige hengel met dito molen en lijn te knopen. Simpeler is het denk ik om een korte (3.00) strand/zee hengel te gebruiken met een 60/00 lijn er op. Dit zou stevig genoeg moeten zijn.

De ‘oversized’ swivel/snaplink

uitwerpen. Je kan hem met de stevige pook uitgooien en vervolgens zachtjes binnendraaien. Mocht je gebruik kunnen maken van de stroming op je water dan zou ik dat zeker doen. Ik laat hem bijvoorbeeld in de maas lekker met het tij meedrijven en kan zo prima alles in beeld brengen. Ook heb ik hem bij gebrek aan een stevige pook aan een spinhengel 10-30gram met daarop 13/00 lijn geknoopt. Met de hand uitgeworpen met de beugel van de molen open. dan met de inkomende stroming mee laten drijven en zo een stuk maas van 100×20 meter in beeld gebracht.

Compact verpakt, lekker makkelijk meenemen.

Mijn mening. Een erg leuk apparaat om bepaalde stekken goed uit te kunnen kammen. Ik stond raar op te kijken van de diverse gaten en kuilen die ik op sommige stekken tegen kwam. Kwa bedieningsgemak heb ik niets te klagen. zelfs voor een leek als ik op het gebied van fish finders was hij zeer goed te gebruioken, dikke duim omhoog dus. Zoals je op de fotos kunt zien is het een aardige boei die je aan de hengel hebt hangen, toch vind ik hem niet superveel ruimte in de rugzak opeisen.

Voor nu zou ik zeggen top apparaatje die van mij een dik verdiende 9 krijgt. Verder in het jaar zal ik deze portable fishfinder nog eens reviewen en mijn geupdate mening geven.

Tot de volgende keer,

tight lines!