HTO Rockfish L – Streetfishing hengel

Tijdens de visma ben ik op zoek gegaan naar een ‘dropshot’ hengel. Ik had slechts 1 wens, gunstige prijs kwaliteit verhouding, aangezien dropshotten nieuw voor mij was en ik geen idee had of het wel een blijvertje zou zijn.

Ergens bij het middenpad in AHOY vond ik een stand die de hto Rockfish L hengels met molen aanbood voor 5 tientjes. Aangezien de molen er al bij zat dacht ik dus een goede koop te doen, echter de molen was totale bagger en ligt nu reeds stof te verzamelen op mijn buro. De hengel bleek wel de moeite waard te zijn, en de volgende dag op de Visma een Shimano alivio 1000 molen er bij gekocht. Dit is een super toffe combinatie bij elkaar. Lekker licht en je kan er prima mee uit de voeten.

20150629_114416
De hengel is zoals ik al verwachtte geen specifieke dropshot hengel, maar meer een lekker licht spinstokkie. Werkt naast de dropshot ook prima met loodkopjes tot een gram of 14.

De HTO Rockfish L heeft een Lengte van 2,25m en een werpgewicht van 3-12 gram. Zoals gezegd is de hengel ook prima met loodkopjes te bevissen en dit is iets wat ik er steeds meer mee doe. Kopjes van 5,7 en 10 gram heb ik altijd wel bij mij. Evenals staartjes in de meest uiteenlopende lengtes en kleuren. En naast het werpend vissen (diagonalen), is er ook lekker mee te verticalen/kanticalen. Gewoon met niet al te zware kopjes en medium staartjes.

In mijn ogen is dit zeker een toffe hengel voor iedereen die niet alleen een dropshot wil gebruiken maar die ook met loodkopjes en bijvoorbeeld mini plugjes en spinnertjes aan de slag wil.

Tight lines!