De eerste snoekbaars

Zo zat ik dus te lezen op facebook en op de streetfishing pagina van hsv groot rotterdam postte ene Valentin dat hij op zoek was naar wat plekken in Rotterdam om snoekbaars te vangen. Hij had er nog nooit eentje gevangen en snakte naar een mooie stekelaar in de handen. Ik heb hem aangesproken en al snel was er een afspraak gemaakt om Rotterdam onveilig te maken. Gewapend met een spinstok en wat rubber snel naar metro station Oostplein toe waar ik met hem had afgesproken.

Na de kennismaking snel naar het boerengat toe, een stek waar ik tot die dag erg goed had staan vangen. Dagen met 18 stuks waren geen uitzondering. Tot die dag met valentin samen. Geen tikje, geen zachte miniscule beroering van het kunstaas, gewoon niets. Snel verkast naar coolhaven toe waar we hetzelfde om de oren kregen, geen leven in het water. De auto gepakt en richting Hollandse ijssel vertrokken. Ook daar wat het niets. We visten hier de dag uit, en spraken af de volgende dag weer bij oostplein te staan.

De volgende dag waren wij er weer om 10 uur ‘s ochtends. Valentin had mij op facebook messenger bericht dat hij iets later zou zijn. Ik liep dus direct naar de waterkant en monteerde een Swimming ribster van lunker city aan de speld en wierp deze met een goed gevoel in. Al na de derde draai aan de slinger een harde tik, raak! Een snoekbaars van net geen 50cm gaat het net in. 4 worpen later en even zoveel snoekbaarzen, komt valentin er aan. Hij kan zijn oren niet geloven. Snel werpt hij een twister in het water en al na de eerstee draai is het raak, zijn allereerste snoekbaars(je) is een feit.

valentin snoekbaars

Hierna gaat het erg hard. Het opkomende water zorgt voor een flinke stroming en het lijkt wel of de snoekbaarzen er midden in liggen. Bijna ieder worp is raak en ik ben ergens de tel kwijt geraakt. Dat ons totaal ver over de 50 snoekbaarzen lag is een feit, hoeveel precies? Ik moet jullie het antwoordt schuldig blijven. Tijdens deze dag scoorde zo’n beetje elke kleur en vorm zolang het maar wat beweiging vertoonde. Mijn favoriet scoorde net ff iets beter als de rest namelijk de chartreuse swimming ribster van lunker city. Kwa loodkoppen gebruikte ik veel zwaarder dan noodzakelijk om de bodem te bereiken, de (te) zware loodkoppen leverden de hardste aanbeten op en de meeste vis op de kant.

edsnoekbaars

Binnenkort een artikel over de late lente visserij op snoekbaars met rubber kunstaas op de rivier de Maas.

Tot dan, tight lines…